/ Min Vardag /

Känns inte rätt..

Blir man osocial av att vara gravid?

Ibland undrar jag om det är något fel på mig :/
Idag tex, jag har suttit på samma plats hela dagen, jag skulle kunna räkna på min
ena hand hur många gånger jag klivit upp ifrån soffan...
Jag känner mig helt förvirrad & konstig..
Jag tackar NEJ till umgänge med middagar & trevligt sällskap för att göra vad?
Jo sitta framför datorn i 10 timmar i sträck...
Snart har jag sittsår....

Är det någon annan gravid kvinna som upplevt samma känsla?
Eller är jag påväg in i en depression...
Det ända intresset jag har kvar är inredning, jag vill hellre pyssla på här hemma
själv än att umgås med goda vänner & släkt..
Något är fel, och jag måste ta tag i det!! :(
Känna lust igen till livet..Godnatt allihopa & Kram

#1 / / Carro - Mamma till sebastian:

Hejsan! Under min graviditet fick jag också en sån svacka. Orkade inte, ville inte... Kändes lite som att dom andra inte förstod liksom? Men sen tvingade jag mig iväg några gånger och sen släppte det =) Man får tvinga iväg sig men också komma ihåg att det är okej att vara osocial och att vara gravid är ju en superomställning med alla hormoner som härjar så det är ju ett under att vi inte förvandlas till monster!

#2 / / Pia:

Hej! Vad du gör just nu är att du "boar". Du bygger ett bo åt ditt barn och dig. Och vänta bara tills barnet är fött! Ditt största intresse kommer vara blöjor, barnmatsburkar och nappmodeller! Det tar upp till ett år innan man kommer ner på jorden som sig själv igen. Det är nån nedärvd hormonhistoria som ser till att mammor helt fokuserar på sitt barn när det är litet och helt hjälplöst. Så inte är det nån depression du är på väg ner i - tvärt om, du inriktar dig bara på det enda viktiga i ditt liv just nu. Dessutom vill jag passa på att tillägga att din blogg har varit mycket, mycket, mycket roligare att läsa på sista tiden! Det känns som du lägger fokus på intressanta saker i din omvärld (inte bara på dig själv). Som läsare tycker jag det verkar som du mår riktigt bra just!!!! Lycka till och sköt om både dig o bebis!

#3 / / Sandra:

Jag tror inte det är nå fel på dig, men det blir ofta jobbigare att göra saker under graviditeten. Sen ang att du hellre småpysslar hemma och kanske "förbereder" kallas "nesting" och är normalt för gravida kvinnor. Men om du mår dåligt så prata gärna med barnmorska eller en kurator på kvinnokliniken så risken för förlossningsdepression blir mindre. Jag hoppas allt ska gå bra för dig å stort grattis till bäbisen i magen. :) det är värt besväret jag lovar :)

#4 / / Linda - När 4 vill bli 5:

Som gravid har jag alltid blivit mer inåtvänd, man går ner i tempo och börjar intressera sig för andra saker. Helt plötsligt lockade det mer att pyssla hemma, få "boa" in sig och ta hand om hemmet. Det var likadant när jag väntade sonen.

#5 / / Linda:

Hej. Har följt din blogg i nått år. Grattis till din graviditet. Jag har just blivit tvåbarnsmamma. Det är mkt vanligt att man i slutet och även i början kände sig så. Att man inte ville göra ngt mer än att bara vara. Så var det iallafall för mig under båda mina graviditeten. Dock är det ju bra om du är uppmärksam på om du går in i en depression, sök då hjälp för att orka. Kram

#6 / / Jessika:

Är det inte bara så att du förbereder "nästet" för barnet då?

Blev sjukt asocial och städade nitiskt när jag var gravid (HATAR att städa), sedan var det bara bebbe som gällde några månader efter födseln. Efter det kom lusten att träffa andra människor tillbaka jättestarkt!

Så du behöver nog inte vara orolig, tror faktiskt det är normalt, det var vad som sas till mig iaf!

#7 / / Alexandra:

Hej! Den känslan fick jag med när jag vänta min första! Men fick höra att det är det som vissa kallar att man boar innan bebisen kommer! För mig gick det över ganska fort efter förlossningen! Hoppas det löser sig för dig!!!

#8 / / Fina Frun:

Helt normalt :) man bonar och förbereder sig. Laddar energi till de sömnlösa nätterna som kommer!

#9 / / Naty:

Känner igen mig att bli lite innåtstängd när man blivit gravid. Själv är jag i vecka 35 och kan komma på mig själv ibland för jag sitter vid köksbordet helt ensam och bara tittar ut genom fönstret i flera timmar medans min sambo sitter vid tvn eller vid datorn. Ibland är orken liksom swisch borta och det går i inte att hitta den alls. Kram

#10 / / Alice - Bilderbyalice:

Hejhej, jag gör just nu massa länkbyten! (eller jag ska göra) om du är sugen på att länkbyta med mig så säg till http://bilderbyalice.se/2012/april/massa-lankbyten.html#comment (gör dock inte med alla)fölåt om du inte gillar sånahär kommentarer!

Hoppas allt är bra?

#11 / / kattisEriksson:

Jag håller ännu en gång med dig!! Jag gör inget annat än är hemma. Går iväg de dagar jag har skola men annars går jag knappt ut. Sambon får släpa ut mig för att jag ska träffa folk.

Så ja vi får nog skapa oss en klubb du och jag :)

Dock känns det som om jag bara klagar på graviditeten, visst kan den vara alldeles underbar också, mysigt att få en liten plutt snart men vägen dit är inte rolig alla dagar.

#12 / / Anne:

Hej!

Hoppas allt är bra. Har du pratat med f-kassan?

Man måste ju inte alltid vara social..Ibland är det ju skönt att bara vara hemma och "boa". Och visst är det någon slags inbyggd egenskap som gör att man vill pyssla med allt möjligt i hemmet inför bebisens födelse. Så är det för mig med. Är så mycket jag vill göra innan han föds, men ibland har man bara inte orken. Samtidigt som det är en del som ska ordnas, är det lika viktigt med vila :)

Kram på dej!

#13 / / Våran Lycka - Den kommer..:

Tror nog inte att d e nå fel, alla har vi våra dagar.

Vill du hellre pyssla hemma så gör de med gott samvete.

Va rädd om dig o magen!

#14 / / thilde, bf 9:e maj:

Absolut inget fel på dig! Sådana dagar har jag haft till och från under hela min graviditet. slappna av och lyssna på din kropp :)

#15 / / Lisa:

Man behöver inte vara gravid för att känna så emellanåt.

kämpa på :)

#16 / / Jasmin:

Nä du :-)Det är fullt normalt. Jag har pratat med min läkare om det och det är tydligen psykologiskt.. Tänk inte ens tanken att det är ngt konstigt med dig bara för att du de sista veckorna vill vila upp dig inför det som komma skall :) Det är typiskt att ens intressen väcks (friskhets tecken) under denna tid. Jag känner preciiiiis likadan nu med min växande mage o jag är bara 10 veckor mindre än du är. Kraaaaaaaam