/ Min Vardag /

Barnmorskeproblem


Jag har haft väldigt glest emellan tiderna hos min barnmorska nuförtiden,
var där sist i vecka 19 kanske ? om inte vecka 18 till och med.
Nu för en vecka tillbaka har jag börjat fått tider igen, men vad gör jag då?
Jo jag avbokar dom rätt av.. vad håller jag på med?

Men det tar emot så mycket att gå dit, jag orkar inte med vårdcentralfolket.
Jag skulle ha bytt vårdcentral för läänge sedan :(
Sitta där & och känna sig "upphittad" igen, efter hon glömt mig i 11 veckor?

Ne då får det vara!!
Jag vet att han i magen mår bra, pga att jag nyss var in på förlossningen <3
Vad ska man göra åt sådana här "barnmorske" problem? kan man bara byta rätt av?

Eller är det försent?  

Nu ska jag göra mig klar, möta min syster i birsta..
Känns inte alls WHIIOO att gå på en shoppingrunda idag igen, men vill ju träffa henne
:)
Ibland får man peppa sig själv till saker, trots att orken i kroppen inte finns.

Kram & hoppas ni får en fin dag.

#1 / / Linda - När 4 vill bli 5:

Man kan alltid byta, det enda viktiga är att du tycker att det känns bra och rätt med din barnmorska.

#2 / / Sanna:

Det är absolut inte försent att byta! Det allra viktigaste är att Du känner dig trygg i din vårdrelation. Sjukvårdspersonal är fullt medvetna om att alla inte klickar med varandra och har utan tveka blivit "utbytta" tidigare. Det behöver inte göras allvarligare än vad det är. Byt nu och ha en fortsatt fin graviditet! De där barnmorskebesöken är ju även till för att förbereda dig på vad som komma skall och vara ett tillfälle för dig att ställa en massa frågor! Lycka till!

#3 / / Tove:

Ja byt!! Det ska man ha rätt till när som! Kraaam!

#4 / / Monica:

Klart du kan byta Bm! Det måste kännas bra med den man har och man har rätt att byta! Det viktigaste är ju att du ska känna dig bekväm och vara trygg!!!! Lycka till!!

#5 / / Therese:

Förstår verkligen vad du menar. Jag var hos min barnmorska senast i vecka 13, inskrivning. Mitt nästa besök är inte förrän om 1 vecka, då är jag i vecka 26. Man känner sig en aning bortglömd. Skrev ett litet inlägg om just detta för inte alls så längesedan. Man har ju så mycket frågor och funderingar under graviditeten, men jag känner mig inte så "trygg" för att kunna ringa min bm och bara fråga och prata. Är så avundsjuk på dom gravida som har en superkontakt med sin bm och kan ringa dag som natt. Men jag har lärt mig en läxa! Till nästa bebis blir det privat för min del. Min mor gick privat och träffade sin bm minst varannan vecka. AVIS!

#6 / / Dainty:

Hej!

Såklart att du kan byta rakt av!

Är du inte nöjd så är du inte nöjd å då ska du inte fortsätta gå där.

Det är DU som bestämmer.

Hoppas att det löser sig!!

Kramar

#7 / / Nathalie:

Är du inte nöjd med din Bm , BYT med en gång.. Det är DU som är gravid och DU som ska känna att det är OK att gå dit, ingen ska ha ångest eller må dåligt över att träffa din bm :) Så nej, det är inte försent :)#8 / / Olessia:

fight u are strong girl

#9 / / Martina:

Klart att du kan byta barnmorska rakt av! Det viktiga är att du är bekväm! Vet inte vart du bor men om d e nära Sthlm kan jag rekommendera mamma Mia.

#10 / / Martina:

Klart man kan byta barnmorska! Jag ångrar att jag inte gjorde det, varför ska det va så svårt om man inte trivs ihop?!

#11 / / carolina ekelund:

Så fin blogg och gud så snygg du är :) kram

#12 / / Cilla:

Klart man ska kunna byta barnmorska. Man ska ju trivas och känna sig trygg med sin barnmorska! Hoppas det löser sig!

#13 / / LOUiSE/ΓO∩!SE:

Åh vad jobbigt :( Tycker absolut du ska byta om det känns dumt med den du har nu, det är ju det viktigaste av allt att du känner dig nöjd och trygg med henne!Lycka till.

#14 / / Malin:

Byt byt och åter byt. Det är viktigt att du får mätt magen, å lyssna på hjärtljud! Samt blodvärden! Trivs du ej hos din bm ska du byta! Det gjorde jag! Sen tycker jag man knappt träffar bm alls. Jag e i vecka 35 å tycker inte jag får träffat henne mkt. Hihi. Du hAr en fantastisk blogg :) puss

#15 / / Sandra- Med pojke i magen:

Självklart kan du byta barnmorska! Du ska känna dej trygg med den du har. Nu är de kanske inte så lång tid kvar, men besöken kommer ju bli tätare nu...Jag var hos min bm första gången i v 10, sen i v 20, de var riktigt lång emellan tycker ja.. Men nu är de var 14de dag ja ska dit...Tittade in dina gamla inlägg, de där med opassande klöder jkänner jag mycket väl igen. :) Innan ja blev gravid vägde ja ockås 48 till mina 170 cm långa kropp. Nu väger ja 62 kg.. Ingenting passar längre och när ja ska pröva saker blir de verkligen ett gott skratt :DHoppas du mår bra trots allt!

Många kramar

#16 / / Anonym:

blogving byte?

min blogg är

http://mosansliv.blogg.se/

#17 / / Jasmin - The dream of being famous!:

Hejsan var gärna med på min grymma tävling där du kan synas framför 500-600 läsare/dag i en vecka! Klicka på länken för att får reda på mer.

---> http://jaasses.webblogg.se/2012/april/dagens-blogg-24-april-2012.html#comment (direkt länk)Lycka till! :)

#18 / / Sofie:

Barnmorskan är en person som kommer vara en stor del av din graviditet så det känns ju hundra gånger bättre om det funkar mellan er. Du har rätt att byta tills du känner dig trygg. Det är bara att kontakta vårdcentralen och säga att du vill byta, du behöver inte ens berätta varför.

#19 / / linda:

Du har alltid rätt att få byta barnmorska!! du ska inte känna dig "illa till mods" bara för att du ska träffa barnmorskan, utan de ska vara något "roligt" :)

#20 / / TJÄNA PENGAR OCH FÅ FLERA TUSEN BESÖKARE:

Låter 13 00 kr på två dag fel för din blogg? Hur tror du Kissie har råd?

Då får flera tusen läsare + åk på resa med kompisar till new york och shoppa inne i victoria secret? Får du inte åka på resa?

Passa då på köpa allt som är inne och bli populär?

OCH kända designers kommer även vilja samarbeta med dig!

Så jag lever och jag har precis fyllt 15 år..

JAG LJUGER ALDRIG och har alltid bevis upplagt: http://tjanapengarenkelt.blogg.se

#21 / / Yohanna:

Byt direkt, typ helst igår!!!! Det är absolut inte för sent, dem lär känna dig omedelbums på ett nytt ställe!!

#22 / / Naomii:

Jättefin blogg, intressant! :D

#23 / / Helena:

Hej.Vill bara ge credit för ditt mod :) Men tösen, byt vårdcentral och boka tid hos den nya, du kommer uppskatta de när barnmorskan är engagerad. Förutom att barnet kontrolleras, så kontrolleras även du gällande graviditetskomplikationer. Sen är det rätt mysigt att gå dit och få måtten på magen, höra hjärtljuden, få information om barnet vänt sig, fixerat sig osv. Ge det en chans. Ta hand om dig!

#24 / / sanna:

Hej söta du! :)

Vad har du för dig denna härliga Tisdag? :)Kramar.

#25 / / Åsa:

Klart du ska byta om du känner så. Tycker man ska se fram emot att gå till mvc. Kram å lycka till!!!

#26 / / Anonym:

Tjoho!! Klart du kan. Jag gjorde inte det och ångrar mig sååå.. Med andra barnet hade jag bästaste morskan och vilken skillnad och hon var en oerhörd tillgång och stöd.. Hoppas det blir bra. Må väl!

#27 / / Andrea:

Byt! Du måste kunna känna dig 120% säker och bekväm med henne. Byt på en gång. kram på dig

#28 / / Jessica:

Hej! Självklart kan du byta vårdcentral och barnmorska. Du har ju rätt att själv välja vart du vill vara. Good luck!

#29 / / Linda o Lea:

Jag önskar dig all lycka. Du verkar vara en stark kvinna som klarar allt. Och trivs du inte på MVC så tycker ja du ska prova att ringa en annan och rådfråga. Hoppas det sparkar lika mycket i din mage som i min :) LYCKA TILL med allt.

#30 / / Mathilda - PHOTOGRAPHS:

Himla fin blogg!

Har du kanske lust med ett bloglovin-byte? :)

#31 / / Sandra & bebis i magen:

Jag håller med! Vågar inte ens ringa min BM om jag har frågor. Dels för att det känns som om vi inte känner varandra. Jag var där i vecka 9 på inskrivning, sen har vi inte pratats vid ALLS! Ska inte dit förrän vecka 25!! Känns inte alls roligt att det är så glest mellan mötena. Nej jag känner inte att jag kan anförtro mig åt henne.....

#32 / / Anonym:

tja! är du ensamstående?? kram

#33 / / Linda:

Man kan och ska byta barnmorska om man inte trivs med sin

#34 / / Sessan:

Du är fri att byta MVC hur du vill under hela graviditeten! Det är viktigt att ha en barnmorska man känner sig bekväm med! I slutet av graviditeten är man ju där nästan 1 gång/ veckan

#35 / / Emily:

Klart du kan byta barnmorska om du inte är nöjd! Det handlar ju mest om att du och din partner ska känna er trygga med barnmorskan. Ni ska trivas med henne/honom. Byt!

#36 / / Petra:

Klart att det måste gå att byta ring o förklara hur det ligger till. O ta med papperna du fått hittintills.

Kram Petra

#37 / / Amanda ♥ mamma till Viggo:

MÄH! Glömde dig i 11 veckor?

Går du på vanlig vårdcentral? Klart du kan byta, dem är bara att dem skickar över din journal.Jag gick på en privat mödravårdcentral, SÅ MYSIGT att gå dit och lyssna på bebis och mäta magen och små prata lite!

#38 / / Sanne:

Du har rätt att byta vårdcentral precis när du vill. Självklart skall du vara någonstans där du känner dig trygg och välkommen. När bebisen väl har kommit och hen måste gå till läkaren är det viktigt att även du känner dig trygg att gå dit.

#39 / / Sofia:

Klart du måste kunna byta barnmorska. Känns ju ganska viktigt att man trivs hos den man går hos. Och saker hjälper alltid lite när man behöver piggas upp. Hoppas du hittade nåt fint. :)

#40 / / Tess:

Man har rätt att byta hela graviditeten! Jag vägrade t.ex. att träffa mvc-läkaren någon mer gång efter att ha blivit riktigt illa bemött.

#41 / / Jonna:

Oj då!! ja byt !!

#42 / / Emilia:

Håller med byt genast. Bara ringa och säga jag vill byta skriva lite papper och klart.BYT

#43 / / Malle:

Hej! Skiiiitlängesen det här inlägget skrevs men ändå. Först och främst trist att din barnmorska verkar vara en röv (såg i inlägg längre fram att hon inte var speciellt snäll alls) men det här med många veckor mellan besöken är nog standard. Man skriver in sig och då är man ju där rätt tidigt, sen får man tid för ultraljudet och då bekräftar de ju hur långt gången man är. Anledningen till att man inte får träffa barnmorskan igen förrän vecka 25 (det var precis samma för mig) är för att de inte har uppföljning på mamma/barn då man inte kan göra något ifall det händer något innan det. Så först efter vecka 25 får man komma på tätare kontroller hos BM. Var tredje vecka till en början och sen varannan, jag minns inte nu om det är i sista veckan eller först när man går över tiden som man får komma in varje dag eller åtminstone flera gånger i veckan. Jag är i v.35 nu och lär väl få se ;)
Nåväl, detta var mest för att det fanns flera som upplevde att de blivit "bortglömda" och då ville jag bara säga att så illa är det icke :) Har man inget förtroende för sin BM ska man å andra sidan byta, det är ok att vara lite ego där.

Superfin pojk du fått, stort grattis! :)