/ Min Vardag /

DÅLIG MAMMA!!

hej, Jag skrev inget inlägg igår för jag kände att jag var tvungen att hämta igen mig
rent psykiskt efter BM besöket :/
Det var nog min värsta dag som gravid, och blivande mamma, jag har ALDRIG känt mig så
kränkt & dålig någon gång...

Jag vill inte gå in på detalj, men HON hade brist på förtroende för MIG pga mina sista
tider jag missat hos henne, det ledde till att hon frågade frågor som man absolut INTE
vill höra som blivnade mamma.. typ det värsta ni kan tänka er!!
Hon gör säkert bara sitt jobb visst visst, men jag kände mig ändå dålig & stött av hennes
förslag om olika saker...

"kommer du verkligen klara av det här?? du verkar så strulig med tider?"
"
kommer du komma på tiderna med barnet sedan?"
"
Det finns ju hjälp att få som avlastning"
"
det är ju ett väldigt stort ansvar detta, tänkt på det"

Hon tror alltså på allvar att jag skitit i mitt barn för att jag inte gått till henne??
Jag har ju för tusan legat inne på BB avdelning med full övervakning, räknas inte det?
Hennes lilla "hjärtljudsapparat" kan väl inte mätas med den koll dom hade på mig
inne på förlossningen / BB..
Har ju faktiskt varit in för komplikationer nästan över 1 gång i månaden..
Så nog är mitt barn VÄLDIGT nogrant kollat!!

Nej TACK & ADJÖ ville jag säga till henne..
Hon känner inte mitt ett dugg efter bara 2 träffar, detta gör henne
så blind i hela situationen tycker jag!

Jag klarar mig fint SJÄLV med min älskade son!!Snacka om att sådana där människor får en att känna sig STARKARE nu i efterhand..
Jag blir så peppad på att motbevisa hennes lilla förvrängda bild av mig..
Jag klarar det här fint! jag kommer vara en grym mamma!!

KRAM KRAM

#1 / / Anna Lundin:

Vilken idiot.. Tycker att hon ska ta och kolla upp varför du inte har varit där.. Det finns i alla papper att du har legat inne.. Du kommer att bli en toppen mamma gumman.. Du är en stark tjej som kommer att klara detta utan problem... = ) Många styrke kramar till dig gumman <3

#2 / / Alexandra:

Men fy! :( Bytte du BM nu? Och har du börjat med vitaminer och järn? Vill inte tjata, men det är viktiga saker och din BM verkar ju bara dum. Menar bara väl i att påminna dig om det, ifall du glömt bort det nu när det varit så mycket för dig. :) Klart du kommer bli en bra mamma! Tveka aldrig på det.

#3 / / N.:

Åh, det är så trist. Egentligen är ju MVC frivilligt, men går man inte dit så KAN de få för sig att man inte är lämplig som mamma. Tycker det är så himla trist! Hon har ju fel när hon undrar om du kommer passa tiderna med bebisen sen.. för BVC (alltså dit man går för att väga, mäta och kolla utvecklingen på barnet) också är frivilligt. Ändå blir en hel del anmälda till socialen pga av att man väljer att utesluta mvc och bvc. Då är det ju inte så jävla frivilligt.Stå på dig. Har du funderat på att byta barnmorska?

Jag haft sådan himla tur. Eller vi. Både på MVC och BVC.

#4 / / En Mamma:

Jag bytte BM eftersom jag inte hade något förtroende för min, Har mycket sjukhus i min bakgrund som barn, Ring en annan MVC och förklara att du vill byta totalt ställe pga att hon inte lyssnar och att du inte har förtroende för den du har. När jag bytte visade det sig att fler än jag hade bytt. Jag tycker verklgen att dom tog till sig det jag sa, det viktigaste är ju att man får kolla sig och barnet, och inte var det är

#5 / / thilde, bf 9:e maj:

strunta i den dumma BM, du känner dig och din kropp bäst. och är du missnöjd med din BM har du rätt att byta.. hennes roll ska vara att få dig att må bra, inte tvärtom! ta hand om dig

#6 / / Evelina, mamma till Theo & Elias:

Klart att du kommer vara en grym Mamma! Det kommer du klara galant!

#7 / / sara:

Måste bara säga att jag tycker att du är otroligt vacker som gravid, du strålar verkligen! Forsätt kämpa och lyssna inte på dom som försöker trycka ner dig, dom är inte värda det!

Massa styrkekramar till dig! :)

#8 / / Yohanna:

Meeeeeeeen, har du inte bytt barnmorska för länge sen? Jag tror hon är lite paff, för det är inte många som hoppar över/inte kommer/är iväg på sina kontroller i Sverige. Men ta det med en nypa salt eftersom du ju vet själv hur du mått och att du verkligen varit "kontrollerad". Byt BM bums!!

#9 / / Jehnie:

Som barnmorska gör hon säkert ett bra jobb, hon måste veta vart du står och hur du hanterar situationen, annars är det hennes skyldighet att anmäla till sociala myndigheter... Tyvärr! Jag tror visst att du kommer bli en bra mamma, tänk bara på att du kommer i andra hand, även när barnet är fött! Jag förstår att du fan inte haft det lätt, du är dock inte ensam, det finns många av oss därute som klarat oss finfint mot alla odds! JAG tror på dig & att du blir en trygg, skitbra morsa! Stay strong! <3

#10 / / Sanne:

Ring och byt barnmorska ögonabums! Även om den du har känner någon slags "oro" över hur du väljer att göra så får hon inte bete sig illa. Du ska absolut inte gå till någon som du känner dig illa behandlad av. Hela Västernorrland är full att bm så BYT! Hoppas du får en lugn sista tid som gravid och allt ordnar sig till det bästa. Du verkar vara en otroligt stark person men du ska inte behöva må dåligt över en sak som går att ändra. Det finns så mycket i livet man inte kan göra något åt och det får man lära sig leva med. Men det som man kan ändra ska man absolut göra. Kram på dig!

#11 / / Tove:

Vilken förbannad jävla idiot!!! Du skulle bara sagt "att jag inte kommit hit har berott på dig!"Usch usch usch vilken fruktansvärd barnmorska. Är säker på att man absolut inte får säga sådär över huvudtaget. Du kommer bli en fantastisk mamma!

#12 / / Anna:

Men vad hemskt!!! Det är väl meningen att de ska stötta?! Du måste ju få byta.. Fick du en chans att ens förklara att du faktiskt har bra koll eftersom du varit på sjukhuset? Jag blir så arg när någon i en yrkesroll ger sig på de människor som de ska hjälpa och stötta, oavsett vad det handlar om. Kramar till dig, du fixar det här! :)

#13 / / Elin:

Men herregud, vilken människa, såna ska inte få jobba med människor! Det vore ju smart att först kolla upp varför du inte kommit dom senaste gångerna, och då hade du fått förklara. Jag håller på och utbildar mig till sjuksköterska och jag tycker det är viktigt att bemöta människor på ett sätt som man själv vill bli bemött!

#14 / / Evve:

Hej Rox, du kommer vara en grym mamma! Tråkigt att bli bemött på det viset ,finns säkerligen många andra sätt man kan fråga en om så att det inte tas illa upp eller blir fel emellan. Klumpigt gjort! Fick din kommentar angående bloggdesigne tack så angående hjälpen, vi kan ta det när du har tid för det, ingen brådska. Många kramar

#15 / / Linn:

Hej! Vilken barnmorska är det och på vilken vc sitter hon på? Så man vet vem man inte ska gå till nästa gång :)

#16 / / Johanna:

Sv: Jag gick inne i centrum i stan. Tycker definitivt att du ska byta. Det är ju ändå en viktig och stor grej du går igenom så det är viktigt att det känns rätt. :)

#17 / / Linda - När 4 vill bli 5:

Men fy fan! Nä henne ska du givetvis inte tillbaka till. Som att passa tider gör en till en bra förälder, som att det var det det handlade om? Nä usch!

#18 / / Malin larsson:

Hej roxanna. Jag är gravid jag med och ska föda om nån vecka. Jag känner verkligen igen mig i situation. Snälla byt barnmorska, skaffa en ny och förklara situationen som uppstått för den nya! På så vis får du en ny chans där du kan visa att du är en kanontjej som kommer bli en kanonmamma! Jag hade ett pucko innan min nya som kallade mig psykiskt instabil efter jag tagit urinsticka på mig själv (LÄS jag är utbildad undersköterska å får lov att ta sådana prover) sen att jag hade en infektion, de påstod hon med låg psykiskt hos mig och hon var rädd för jag inte skulle fixa att bli mamma. Sen visade det sig att jag hade fått infektion i underlivet och hon fik sig en riktig smäll i sitt face. Så snälla ! Du har ju redan varit med om tillräckligt! Kram

#19 / / Jonna:

Stå på dig! Det handlar om ditt och din sons liv inte vad en, faktiskt, främmande människa anser att ideal-mamman ska vara.

#20 / / Trust me darling:

Vilken jäkla tant! Fy fasen!! Synd att man ska bli bemött så!Kram på dig! Fortsätt vara stark.

Motbevisa tanten med förutfattade meningar!

#21 / / Jeanette:

Klart att du kommer att bli en grym mamma! Skit i henne, koncentrera dig nu på dig själv och din blivande son, allt kommer att gå bra! Du är stark i dig själv och då går det vägen. Ingen ska någonsin ifrågasätta någons förmåga, du är BRA och BÄST för din son! Vi är många som stöttar dig, glöm inte det, fina du! KRAM!

#22 / / Sandra- med pojke i magen:

Jag tycker verkligen du ska byta bm. Även fast de inte är så

Långt kvar. Men förtroendet för sin bm är jätte Viktigt.

Fy vilken hemsk människa. Vad tror hon? Att allt ska kretsa kring henne?Massa kram till dej!

#23 / / Alice - Bilderbyalice:

Hejhej, jag har en tävling på min blogg där man vinner valfritt skal, skulle vara super skojj om du vill vara med. direkt länk: http://bilderbyalice.se/2012/may/tavling.html#comment

Allt bra?? (:

#24 / / hannapannapyttipanna:

Du kommer bli en superbra mamma! Man ska inte lyssna på allt negativt andra människor har att säga om en, i slutet av dagen är det alltid sig själv man ska lyssna på :D

#25 / / ellen:

du borde be om en annan barnmorska nästa gång som peppar dig! sådär ska man inte bli behandlad.. tråkigt :( pepp till dig!

#26 / / Bellavideos♥ [FOTO, DESIGN & VARDAG]:

Just nu har jag en fototävling på min blogg.För att komma till den och se mer info är länken här nedanför:http://bellavideos.blogg.se/2012/may/fototavling-tema-din-basta-bild.html#comment

#27 / / Emelie:

Tycker att du inte ska ta åt dig för mycket av vad hon sa. Jag tror verkligen att du kommer bli en fantastisk mamma och ge lillpojken allt han behöver och lite mer därtill! Kämpa på!

#28 / / Naty:

Lyssna inte på henne! Du kommer bli en superbra mamma! Det är en svår uppgift och det finns ingen bok som lär en att vara mamma och alla börjar på samma stadie! Kram kram

#29 / / Marie W - Mamma till Linus:

Vilken barnmorska! Jag tycker du ska byta på direkten!! Man ska få stöd & känna att man kan prata om det är något!Sv. Jag hade Leukemi för 13 årsen, blir det till sommaren.. Var 14 år när jag blev sjuk, men det var tufft.. Nu mår jag bra..

Hur mår du efter din behandling??

Kramar till dig

#30 / / Ellinor:

Nä vet du va!! Du måste byta ut henne NU! Det där ska ingen acceptera! Tyvärr är ju en del människor sådana, men henne behöver du ju inte ha i ditt liv, välj bort henne! Klart att du blir en bra mamma!! Du är visserligen ung men har en sjujäkla resa bakom dig och massor av livserfarenhet. Massa kramar

#31 / / Sofia:

Alltså vissa bm är så dumma i huvudet. Tyvärr verkar det dessutom vara rätt gott om dom. Jag tycker att du ska byta till en annan. Du ska inte behöva gå till en sån som säger något sådant efter allt du gått igenom!

Tror också att du kommer bli en grym mamma och din son kommer vara så glad att han fick dig! Kramar

#32 / / Heidi:

Äh, byt BM om du kan och orkar. Sådär ska dom ju inte hålla på ! Och klart att man kan va nedstämd ibland speciellt när hormonerna spökar och kroppen krånglar, det är ju bara förståligt ! Och klart man klarar det, man klarar allt man vill ! :) Bara strunta i energitjuvarna ! Böt själv barnmorska igår, då min också var helt kokko :p Kram