/

Det laddade ämnet amning

Hej alla fina..
 
Har fått frågor då & då om jag ammar eller ger ersättning..
Jag tycker faktiskt den här frågan är ganska intressant, & vilket laddat ämne!?
Jag har studerat många "trådar" som folk startat på internet om just det här, och det har alltid
slutat i otrevliga diskussioner, med glåpord & spydiga kommentarer till varandra..
TRÅKIGT, tycker jag.. Alla har ju delade meningar..
Hur vore världen annars?.. Man måste acceptera att ALLA är olika..
Smaken är som baken, väldigt delad :)
 
Men till ämnet, ersättning eller amning?
Jag kan säga som så att jag ÄLSKADE med stora bokstäver att Amma..
Gud i himlen vad underbart det var, och vilken kontakt man fick till det lilla knytet..
Men jag slutade tyvärr att Amma efter 2 veckor, pga att jag grät till slut av smärta :(
Jag fick sår som aldrig gick bort, och det blev mjölkstockning..
Till slut blev det bara ett jobbigt moment, jag fick bita mig själv i tungan
varje gång THEO skulle till bröstet..
Jag har nog aldrig upplevt en sådan jobbig smärta förut..
 
Så nu får han ersättning, bra, dåligt?
Ja jag tycker båda är bra, råmjölken är ju bra från början säger dom, speicellt dom första veckorna..
Men Theo mår iallfall bra av ersättning nu, och jag hade inget val heller..
Jag står för både amning & ersättning..
Visst det är dyrt att köpa ersättning, men det sparar massa tid & Theo blev mättare..
När jag ammade skulle han ligga i 30 min, sedan tog det bara 1 timme så skulle han äta igen!!
 
Nu äter han 150ml med 2 timmars mellanrum.. ett litet matvrak ;)
Så mina tuttar hade nog inte orkat producera så mycket haha..
 
 
Här kommer dagens Lunch & middag i bilder: 
Lunchen: kesoröra med purjolök & skinka, samt kryddor..
Avokado & ett stekt ägg.


Middagen:
Baconlindad kyckling med creme fraiche & sweet chii sås
samt champinjoner  + olika kryddor
 
KRAM & Tack för att ni är så underbara!!
#1 / / Johanna:

Jag tycker som du att man borde acceptera att man är olika, och oavsett om man väljer amma eller ersättning så är man lika bra mamma oavsett! :)

Den maten såg god ut, jag får duscha så jag med kan äta lite efter träningen! :)

#2 / / Anna | molnochglitter:

Det är verkligen ett känsligt ämne. Jag började att amma som alla gör, men när William gick ner 600g de första dagarna fick vi mata upp med ersättning och det höll i sig ett bra tag. Till slut blev det ohållbart att amma innan ersättningen så vi fick sluta vilket är tråkigt. Minns så väl första gången med föräldragruppen, alla satt och amma och jag kom där med min vattentermos och pulver ;) synd att det ska vara ett känsligt ämne

#3 / / Mamma till William och Wilma:

God kväll snäckan..Maten ser jätte god ut..Om du villar kläderna så får du passa på att shoppa för det är så biligt..kram kram

#4 / / Yohannas.se:

Oj det låter hemskt!! Sökte du inte amningsmottagningen?? Jag har ringt dem flera gånger fast det är mitt andra barn. Fick SKITONT i en liten del av bröstvårtan häromveckan och de förklarade direkt vad jag skulle göra - å innan har jag haft problem med hans grepp pga överfulla bröst, osv... det mesta har hänt, men jag vägrar sluta iofs.. Jag fattar inte laddningen, jag bryr mig inte vad andra använder för metod huvudsaken bebisen mår bra. Det enda som irriterar mig är alla dessa mammor som bara kör med ersättning för att kunna dra iväg på tusen ärenden och träna stenhårt och sånt.. Vafan skaffade de barn för?! Sorgligt på nåt vis att de ska ha så bråttom att komma IFRÅN sin lilla bebis :( I övrigt tycker jag det enda rätta är det som barnet mår bra av (och mamman). :) Stå på dej!

#5 / / Cajsa:

Jag älskar också att diskutera amning och ersättning och min teorier att mamma ska känna sig bekväm/trygg får då är bebisen bekväm/trygg! Jag ammade min dotter till hon va 7,5 månader, för att de funkade. Jag tycker det är superviktigt att man ger ersättning om amningen inte funkar så bebisen får mat. Och att ge bebisen mat ska inte va en hemsk stund (som det tyvärr blir när de gör snoront i boppana) utan de ska va myyys:) heja heja oss som lyssnar på våra och barnens behov:)

#6 / / Pia:

Tycker som du, folk får göra som de själva vill. Amma har sina fördelar, ersättning sina. Synd att ingen gav dig ammningsnapp... Som en glastratt över bröstet med en vanlig gumminapp som barnet suger på... Jag menar när du nu gillade amningen annars. Nåja han gillar det i flaskan, alltså frid och fröjd. Liten försynt fråga bara... Varför äter han så lite så ofta? Rekommendationerna på min tid var matning var fjärde timme (vilket jag i och för sig sket i, matade då barnet var hungrig ) . Tänker bara att det blir väldigt massa jobb för dig...

#7 / / Johanna:

Åh vilka härliga måltider! Ser riktigt snaskigt ut!

#8 / / Johanna:

Åh vilka härliga måltider! Ser riktigt smaskigt ut!

#9 / / Mikkiz:

äsch amning eller inte amning :) Jag försöte mig oxå på amningen funkade jätte bra tills hon ca runt 2 månader (?) inte säker men typ fär ngnstans , hon å ja blev förkylda och hennes matlust minskade i 2 veckor samma sak med min mjölk den minskade ! försökte kämpa igång med amningen och kännde mig som en dålig förälder för hon blev aldrig nöjd , mådde piss när ag skulle börja med ersättning ! Men nu tycker jag att de e no big deal ! Jag trivs skit bra med ersättningen mycket mindre krångligare än amning tex när man åker bil eller är på almänna platser :) Amning eller ersättning , de funkar liksom olika för alla och jag fattar inte hur det alltid ska bli stora hatiska debatter haha :D

#10 / / Michan:

Jag har så satans svårt för keso men jag försöker, men kycklingen såg god ut, jag brukar göra kyckling i ugnsform med grädde sweetchili och kycklingbuljong, super enkelt och klarar sig själv. Måste prova din nån gång.

#11 / / Anna Bergström:

Ååååhå kan man kanske få receptet på den där baconinlindade kycklingen? Det lät himla gott!! :)

Amning ja: Gud vilket ämne. ALLA har en åsikt och ALLA tycker att deras åsikt är den enda rätta. Min dotter gick inte upp i vikt som hon skulle så jag fick börja ge tillägg ett par gånger per dygn när hon var ca 2 veckor gammal. OM det hade gått så hade jag gärna ammat på heltid. För jag tror att alla VET att modersmjölken är det allra bästa man kan ge sitt barn.
Men nu funkar det inte felfritt för alla, och vissa av oss VILL amma, men det funkar inte av en eller annan anledning.
Hur som helst - huvudsaken att barnen mår bra och växer som dom ska...för det är väl ändå DET som alla strävar efter i slutändan???!!!

Sv: Ja vi har verkligen en underbar resa framför oss nu när vi ska få tillökning i familjen. Jag längtar som en galning och det känns som att dessa 4 månader kommer att kännas som flera år ;) Ska bli mysigt att ha en bebis hemma igen...OCH jobbigt bitvis ;) men så är det ju att ha barn... Ibland är man så trött så man vet knappt vad man heter ;)

ha en bra fredag.
Kram

#12 / / Lovisa:

Det där såg underbart gott ut, och grattis till bebisen! Hade helt missat det :S

#13 / / Pernilla:

Så länge mamma och barn är glada och mår bra så spelar det ingen roll om det är amning eller ersättning tycker :-) Jag försökte sj amma i ungefär en vecka men jag höll på svimma och somnade vid amning och min son orkade inte suga och somnade. Man är en bra mamma oavsett och man har samma kontakt med sitt barn, finns tusen sätt att knyta an till sitt barn och även pappan kan delta i matningen vid ersättning.