/

Frågor till er Mammor?

Hej :)
 
Det är många mammor som läser & jag behöver råd ifrån er idag..
Ju mer man frågar desto mer får man veta :)
Idag har jag suttit & funderat på 2 saker:
 
Ersätningen jag kör med, Är det några av era barn som fått mycket magbesvär av den?
Lilleman verkar ha mycket ont i magen & fiser hela tiden...
Jag har ju hört att just denna ersättning ska vara bäst!
 
Flaskor?, jag har köpt kolik flaskor, med en liten ring
som ska göra det bättre just för att minska luften..
Finns det mer effektiva flaskor som någon av er har testat?
 
Jag kokar inte heller vattnet, utan värmer det i micron, kan det ha någon för/nackdel?
Vi har ju så rent vatten här i sverige säger dom att man bara behöver ta kallvatten & värma det
i micron..
 
Tycker så synd om han, och borde verkligen göra något åt detta...
 


370 kr har nu satt in på Min  smyckes INSAMLING på CANCERFONDEN.
Tycker vi har samlat in ganska mycket med tanke på att bara 10-20 kr från varje
Armband går till fonden :)
www.roxannasmycken.blogg.se
 
KRAM
 
#1 / / Oddli:

Jag har till min äldsta kört med Nan med bifudus (stavningen är långt ifrån korrekt), med goda bakterier för magen. Efter ett tag fick jag köra med både Semper och Nan. Till mini körde vi på Semper med lemonac (stavningen där är jag också osäker på), men den med gul text. Men varierade även med den vanliga. På någon förpackning står det på om det är för tröga eller oroliga magar.

#2 / / Malin:

Det finns en Nan som är lite lättare för de små magarna. Min Oliver var också lite känslig mot den vanliga Nan1.
Vad gäller flaskor använde jag Mam's flaskor för att minska luften. Fungarede kanon för oss.
Sempers magdroppar var också kanon för oss!

#3 / / Mikaela:

Lova åt ersättning den första veckan så jag har inte så mycket koll. Vet bara att det är viktigt att de rapar efter varje måltid. Dock har Lova även hon problem med magen, trots att jag helammar. Det vi kör är sempers magdroppar plus magmassage 2 ggr per dag, tycker att det hjälper. Hennes problem vid matning är hon äter för fort, sväljer massa luft.

Kram

#4 / / Sofi:

Vi använder också Nan till våran dotter nu 4 månader,..men hon verkar inte ha ont i magen,..fast hon fiser en del,men det är nog bara normalt...vi använder flaskor med märket mam de som har ett lock i botten som går att ta bort och är hål i...effektivt..funkar jätte bra,hon får inte i sig någon luft alls...och rapar mycket bättre ;D

#5 / / emilie:

köp minifom recept fritt på apoteket, det hjälper super bra vid ont i magen då kommer alla gaser ut..men man måste testa helst nån vecka ta tid innan det funkar..sen kan du ge honom de upp till tre månader.

#6 / / Anki - mamma till Jamie:

Hej!
Min son hade inga beskymmer med NAN ersättningen. Men det är ju så olika. Visst kunde han prutta extra men inget mera. Har kollat mycket med det här med att koka vattnet. Jag frågade samma fråga och fick till svar att det ska inte behövas så länge man vet med sig att vattnet är rent. Så vi värmde alltid i micro också. Även i vattenkokaren.

Har du provat på sempers ersättning? Kan ju vara så att den passar bättre för er? :/ Tråkigt att er lilla ska ha sådana problem med sin lilla mage:( Hoppas att det blir bättre och ni hittar en bra lösning :)

#7 / / Cajsa:

Hej! Jag vet inte med ersättningen men jag har mamflaskor där man kan skruva av botten och de har varit jättebra för min tös! All luft åker ut där! Sen har jag hört att miniform droppar ska ta bort det magonda. Det va mitt bidrag:) kram

#8 / / Linn:

Prova dr brown-flaskorna istället och massera magen och var noga med rapningen. Vissa barn sväljer mer luft än andra.

#9 / / Marylin:

Hej! Vi började med baby semp till vår lille då det var det han fick på bb, men fick byta efter några veckor då han hade jätteont i magen nästan varje dag.. Han blev en helt ny bebis efter bara ett par dagar med nan:) Använder avents vanliga flaskor och de har fungerat bra för oss. Har hört andra som bytt från nan till babysemp för att barnen haft ont i magen och varit gasiga så det är nog väldigt individuellt... Men kan ju
vara värt att testa.
Hoppas du hittar en bra lösning till din prins:)

#10 / / Angelica :

Bra jobbat! Tänkte lägga ut på bloggen sen när jag väl fått mitt armband, kanske länka till insamlingen med?

Frågade min lilla syrra om hennes dotter, hon använde med nan 1 och det funkade bra, kanske din son är känslig för det? Prata med bvc?
Sen använde hon mam anti kolik som funka riktigt bra! :)

Kram

#11 / / Pia:

Hej du! Ända sättet är att prova sig fram, det som funkar för ett barn behöver nödvändigtvis inte funka för andra. Och prova hur hårt nappen ska skruvas åt... För hårt kan bli att de suger in luft mellan mun o napp...liksom. Och missa inte rapningarna..... Jag värmde vatten i micron men hade inte in plastflaskan, värmde i mugg o blandade sen i flaskan.
:-) kan bara berätta att just nestle är det enda i hela mitt liv jag bojkottat :-) nån historia om hur de vrålmarknadsförde sin välling i u- länder. Mammor slutade amma för vällingpulver måste ju vara bättre! Och blandade pulvret med sitt orena vatten så ungarna fick diarréer och dog....
Vilket inte har att göra med hur bra pulvret är!
Tillbaka till ditt pyres mage.... Jag har inte testat men vet att det finns nån speciell massage som ska lindra. Fråga på BVC...
För övrigt är jag impad av hur bra det går för er! Själv vad jag tio gånger hispigare när jag fick första barnet :-) ha det bra!

#12 / / Jessica:

Prova med mjölkfri ersättning som finns på Apoteket sen har dom även droppar man kan ge mot gasiga bebis magar, börja där men sen är det väldigt vanligt med något som kallas 3 månaders kolik vilket innebär att de får just lite mer gaser och därav lite mer ont i magen detta brukar gå över ganska fort men tänk på att överdriva rapandet ;-) du får gärna fråga mer för det är svårt att ge bra råd om man inte vet lite mer! Kram på dig och lycka till

#13 / / Sara:

Jag provade först NAN till min lilla Molly men hon fick ont i magen av den. Så vi gick över till sempers ersättning och då gav det sig. Fick tipset att köpa MAMs anti colic/first bottle (med ventil i botten) då vi gjord det bytet med både ersättning och flaska slapp vi minifom dropparna från Apoteket.
Hoppas det löser sig för dig och din lille. =)

#14 / / Carro:

Vi ge vår 3 månaders dotter semper 1 lemolac, hon fick lite ont i magen av det förut men vi köpte en flaska från märket MAM som är en antikolik flaska och sen dess har hon nästan aldrig ont i magen :)

#15 / / Pia:

Visst ja, testa större napphål eller napp med skåra.. Så han inte får jobba o suga hårt....

#16 / / Tina:

Hej :) testa med en tsk rapsolja i ersättningen och jag tycker att mam s antikolik flaskor har funkat bäst :) lycka till med allt ! Kram

#17 / / Emelie:

Vi gav våran lillkille nan först men funkade inte alls för honom då han fick riktigt ont i magen av den, bytte till semper och hade inte alls samma problem.
Sen har jag även hört att man inte ska skaka flaskan så överdrivet när man blandar (händer något med bubblorna som bildas), vet dock inte om det stämmer..
Hoppas det blir bättre!
kram

#18 / / kristin- vivre la vie:

Vi körde med NAN, dock var min son lite äldre innan vi började med det första gången. (vet inte om det påverkar).Finns ju även sån mot allergi som ska vara ännu mer skonsam mot magen..
Jag hade även MAMs nappflaskor med lufthål i botten som minskar trycket (antikolik eller liknande heter dem).
Även Dr.brown ska vara bra har jag hört men inte testat...
Mitt tips är BVC eller fråga på apoteket, ibland kan man få bra råd där :)

#19 / / Ida:

Hej :)
Vi använde samma ersättning till våra dotter och tyckte att de funkade bra, men vi använde MAMs flaskor som man kan skruva upp i botten.

Sen ett tips för mag ont är sempers magdroppar som finns på Apoteket, funkar bara för att få bort luften ur tarmarna.

Lycka till! kram

#20 / / Carina:

Man kan köpa miniform droppar på Apoteket som är helt ofarliga och testa. För dom har hjälpt mina barn mot magont och gaser. Testa det!!!

#21 / / Anonym:

Mams flaskor är superbra..jag har haft sempers ersättning till 2 av 3 barn då dom.blott hårda i magen av nanen.. mellanbarnet fick ont i.magen av sempers..det e så olika från barn till bsrn:/

#22 / / Malin:

Dr Browns flaskor är super bra. Prova att skruva nappen så att den just det sitter åt på flaskan, ett vrid ( om du inte redan gjort det dvs :) Windi, pysventiler är bra för onda små magar. Babysemp hade jag till nr 1, testa om den kan funka bättre. Det ska finnas mjölkprotein fri välling på Ica, men är osäker på om den finns för barn under 6 månader. Prata annars med Bvc om att få utskrivet välling från Apoteket. Lycka till

#23 / / Anonym:

Prova minifom droppar. Finns på apoteket receptfritt. De gör så det inte blir så mycket luftbubblor imagen :-). Prova oxå sempers bifidusdroppar. Finns oxå på apoteket. De hjälper tarmarna att hålla sig "friska". Ta en sak i taget. Kamomillte är lugnande för magen å fun

#24 / / Madde:

Jag har använt nan1 till min pojk sen han var fem veckor, i början blev han ganska fisig, men när han väl blivit bättre på att rapa så blev han inte lika gosig i magen, Dock har jag aldrig upplevt att han fått ont o magen av den så jag tycker nan har funkat jättebra! Men som sagt det är olika från barn till barn.
Använder mig av mam antikolik flaskor och dem har funkat jättebra tycker jag. Och som några andra skrivit, skruva inte åt nappen för hårt:)
Hoppas det blir bättre med din lille sons mage, inte kul när man ser att dem små liven har ont!!
Lycka till!:)

#25 / / Pernilla:

hej. om du inte tycker att Nan funkar för ditt barn kan du gå till apoteket och prova Althera som är ersättning för de som har typ komjölksallergi, som min son har. Den är dyr att köpa utan recept men prova den i en vecka och se om det blir skillnad.
Nappflaskor kan jag rekommendera MAMs antikolik flaskor som finns på nästan alla matbutiker. :-)

#26 / / Emma - Olivias mamma ♥:

Det finns ju någonting som heter NAN 1 Pro också, och den har vi använt till vår dotter sedan hon föddes och den har verkligen fungerat jättebra. I början hade hon lite kvällskolik, grät mycket och hade då massor av ont i magen. Vår BVC rekommenderade oss att köpa Dr Brown's flaskor och prova och OJ(!!) så det har hjälpt! Hon började genast att skrika MYCKET mindre och sedan hon var 6 veckor gammal har hon sovit hela nätter nu. Idag är hon 5 månader gammal och skriker högst en gång om dagen i kanske 2 minuter, annars är hon alltid glad och hon sover fortfarande hela nätter. Vi tar också kallt vatten och värmer i mikron och det har vi gjort länge. Hon verkar inte lida av det. Så mitt tips - Prova NAN 1 Pro och Dr Brown's flaskor. Hur bra som helst!!

#27 / / Emma - Olivias mamma ♥:

Och att ge MiniFom droppar innan varje måltid - det har också bidragit massor till att hennes mage blivit lugnare! De gånger vi provade att sluta med det så blev hon genast lite gnälligare, men nu när hon är 5 månader så ger vi dem inte längre och det har vi inte gjort på kanske en månad, men det fungerar fint ändå. Lycka till!

#28 / / M.Jo:

Kör som många andra här inne med NAN 1, Semper droppar & MAM´s anticolic flaskor..funkar super.
Klart att min lilleman har lite knip ibland det går ju inte att unvika helt.
Jag har kokat vattnet i vattenkokare, hällt i en tillbringare & ställt i kylen, för att sedan värma i flaskan vid behov, när vi är ute & flänger köper jag tetrapacken som är färdigblandad!
Försök att undvika att skaka flaskan när du blandar vatten & pulver, rör istället med en sked eller nått, vid skakning bildas luftbubblor som barnet suger in...har jag hört :)
En uppvärmd liten ris/sädkudde på magen kan ju också lindra..det vet man ju själv!
Lycka till hoppas hans mage blir bättre!!

#29 / / Gabriella:

Min son har haft väldiga problem med sin mage och det är inte förräns nu som det slutat (han e snart 11 månader).

Men när han var liten körde jag på anti kolik flaskorna, Nan bifidus, och miniform som gör att all luft i magen kom ut lättare, fick också ett tips av min barnmorska att jag skulle pausa när han ätit hälften av ersättningen och rapa honom, (och skulle alltså inte fortsätta mata honom innan dess), och sen fortsätta när han rapat, och jag tyckte det funkade jättebra!

Hoppas det löser sig! :)

#30 / / Catrin:

Miniform och Semperdroppar bruar funka! Värt att testa! :)

#31 / / Anna - Novas mamma:

När Nova var mindre körde vi med sempers magdroppar, miniform och NAN i MaM anti-colic flaskor, då mådde hon som bäst :)
Inte nog med magont så blev hon lätt förstoppad så vi fick lägga till lite olja i ersättningen några gånger om dagen. Gjorde även kolik/mag massage några minuter ett par gånger om dagen (fråga på bvc så får du instruktioner om hur man gör).

#32 / / Cilla:

Vi har Semper ersättning ( stavning )till vår dotter som blir 3 månader snart ..
Använder också MAM´s flaska anti kolik, och jag tycker de är super!
Jag brukar förkoka vatten i antingen vattenkokaren eller på spisen, och sen häller jag de i en termos, de brukar hålla hela dagen och framåt kvällen så är de lagom svalt :) Annars får de stå och svalna i en annan flaska lite innan maten ges :)
Lycka till!

#33 / / Daniela Berg:

Superfin blogg du har? Allt bra med dig? Kram!

#34 / / My:

Min dotter fick ont i magen av NAN och blev också jättehård. Semper Lemolac var den enda som funkade med oss i kombination med MAM anti-colic bottles :)

#35 / / Sofia:

Min son fick ersättningen som heter Nan HA då han inte klarade av dom andra utan fick ont i magen och massa gaser. Sen köpte jag även bara MUM flaskorna "First bottle" där du kan skruva av botten lixom, dom gör att flaskan alltid tar in luft vilket resulterar i att barnet inte sväljer lika mycket luft och det minskar kolik mm :)

#36 / / Sofia:

Glömde bort att även säga att min barnmorska sa åt mig att koka vattnet trots att vi bor i Sverige så varje morgon kokade jag och hade det sen i en termos hela dagen, då höll de sig varmt och jag slapp koka nytt varje gång han vart hungrig :)

#37 / / Malin:

Vi använder MAM anti kolik flaskor funkar kanon nappen är platt dessutom så barnet suger bättre. Vi använder semper från början använde vi Miniform droppar och sempers magdroppar då lillan hade ont i magen. har flera vänner som fått byta från Nan då barnen fått ont i magen och svårt att bajsa.

#38 / / Malin:

Hej!
Tycker du ska testa att byta napp till flaskan. Det finns en som ser ut som en vanlig napp som lägger sig i gommen. Det hela kan handla om att han får i sig maten för fort.

Vad det gäller ersättningen så är det olika... Men jag har använt alla och kommit fram till att den från Apoteket och nan va bäst... Kommer ihåg att jag blandade de två!

Lycka till, stor kram och tack från en två barns mamma som älskar din blogg<3

#39 / / Cissi:

Nu har jag inte läst alla kommentarer men: Testa laktosfri ersättning. Vi plågade vår som med vanlig ersättning länge innan vi fattade att det berodde på laktosen. Han reagerade inte alls på dagarna eftersom han rörde sig så mycket då och gaserna fick arbeta sig genom tarmarna men han vaknade ALLTID typ 23.30 och tokskrek tills pruppen kom och han somnade om. Han hade ju då inte fått röra på sig efter kvällsflaskan och gaserna låg kvar och tryckte. Redan första dagen vi slutade med vanlig ersättning slutade han också att vakna sådär på kvällen. Än idag är han lite känslig mot laktos (han är 5 år) men klarar av det i lagom mängder. Hoppas det löser sig!!